perjantai 16. lokakuuta 2009

Mitä ihmettä henkilökunta tekee, kun kirjasto on kiinni?! osa 4

Tästä blogista voit seurata, mitä täällä töissä tehdään, kun kirjasto on kiinni. Satakunnan kirjastojen tietokantojen yhdistämisen takia kaikki kaupunginkirjaston toimipisteet ovat kiinni 11. - 25.10.09. Vain lehtilukusali on auki. Kirjaston oma henkilökunta ei tee varsinaista kirjastotietokantojen yhdistämistä, vaan voimme käyttää kiinnioloajan muihin sellaisiin töihin, joita on hyvä tehdä nyt, kun kirjasto on kiinni.

Ensimmäinen kiinnioloviikko on nyt lopuillaan, ja vain lehtilukusaliin jäädään vielä töihin. Lukusali on auki myös lauantaina ja sunnuntaina. Laituri-osa lukusalista on poissa käytöstä, koska lattia on tarkoitus hioa ja vahata. Asiakkaita on ollut aika vähän, eikä tietokoneillekaan ole syntynyt jonoa, vaikka talon muille tietokoneille ei nyt pääse.

Palautusluukusta tulee jonkin verran kirjastoaineistoa takaisin lainasta, mutta palautuksia ei voi käsitellä ennen kuin kirjastotietokannat ovat taas käytettävissä. Kirjat ja muut aineistot säilytetään muuttolaatikoissa 26:nteen lokakuuta saakka.

Siivoojat ovat päässeet tekemään jonkin verran erikoistöitä, mm. ikkunoiden pesua ja lattian pesua ja vahausta.

Hankinta- ja luettelointiosastolla ei ole juurikaan voitu työskennellä tällä viikolla, koska kaikkiin töihin tarvittaisiin kirjastotietokantoja. Viikon kirjalähetys on kuitenkin purettuna ja lähetyslistat tarkistettu. Henkilökunta on ollut talon muissa töissä.

Kaukolainoja ei tilata kiinnioloaikana, mutta saapuvat kaukolainat toimitetaan asiakkaille ja palautukset otetaan vastaan lehtilukusalissa.

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla on ryhmitelty nuorten romaaneja uudella tavalla ja tehty nuorten aikuisten romaanien viereen hylly, jossa on tuolle ikäryhmälle suunnattua musiikkia, elokuvia ja tietokirjoja. Osaston henkilökunta on myös pyyhkinyt hyllyjä ja tarkistanut aakkostusta.

Koko yläkerran kaunokirjallisuuden järjestys on muutettu, jokainen kirja on siirretty ja hyllyt pyyhitty. Yläkertaan on saatu vähän uutta hyllykköä, ja vanhojenkin hyllyköiden paikkoja on muutettu.

Aikuistenosaston alakerrassa tiedossa ja taidossa on siirrelty vähän vähemmän, mutta ihan riittävästi. Alakerran käsikirjasto on supistettu pieneksi ja sijoitettu tietopalvelutiskin viereen. Käsikirjastolta vapautuneet hyllyköt pystytettiin uusiin paikkoihin. Selkokirjat tuotiin yläkerrasta alas ja sijoitettiin kielihyllyyn. Ne hyllyt, joihin ei muuten ole vielä koskettu, pyyhitään ja aakkostus tarkistetaan. Joulunäyttelyt ehdittiin jo laittaa esille.

Kirjastoauton porukka on myös siivonnut ja järjestänyt autossa ja varastossa koko viikon.

Terveiset Kodisjoen kirjastosta: "Olen käynyt hyllyjä läpi, siis pyyhkinyt pölyjä ja poistanut huonokuntoisia kirjoja. Aika vähän olen vasta päässyt eteenpäin. Luultavasti marraskuullekin vielä jää siivottavaa. Pakko oli laittaa tänään "ilmansuodatin" nenään. Niin paljon on pölyä, että iltaisin tuntuu kyllä kurkussa. Tsemppiä vaan kaikille muillekin."

Lapin kirjaston kuulumiset: "Meillä on kuin kolme päivää ennen joulua! Matot ja pehmolelut ovat olleet ulkoilemassa, hyllyt pyyhitty. Ikkunat ja lattia odottavat siivoojaan käsittelyä. Vaihtelu virkistää!!!!"











1 kommentti:

  1. Muistan omasta työssäolostani sen, että asiakkaat eivät aina ymmärrä kuinka paljon on muutakin työtä kuin yleisöpalvelu. Odotan innolla ensi viikkoa, että pääsen katsomaan mitä olette saaneet aikaan. Saa nähdä löydänkö mitään. :-)

    VastaaPoista

Lukijat

Osallistujat