keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Hulinaa ja ihmettelyä

Kirjastot ovat auki kolmatta päivää suuren tietokantojen yhdistämisen jälkeen. Monenlaista kummallista on tullut vastaan jo nyt: esim. kaikki lasten runo- ja lorukirjat ovat siirtyneet eläinkirjoihin??? ja lastenkirjallisuus merikirjoihin???

Palautusautomaatti ei toimi, joten palvelukeskuksen palatuspääte on ruuhkautunut niin ettei virkailijaraukan päätä ole aina edes näkynyt kirjakasojen takaa (pientä liioittelua). Onneksi sentään lainausautomaatit toimii.

Yllätyksenä monelle asiakkaalle tuli, että Porin asiakastiedot korvasivat meidän tietokannan. Käytännössä tämä näkyy niin ettei voi uusia lainojaan netissä, kun salasana on hävinnyt/Porin salasana. Asiakastiedoissa on osoitteet, puhelinnumerot ym tiedot vanhoja. Kannattaa ottaa yhteyttä omaan kirjastoon ja tarkistaa omat tietonsa.

Laina-ajat ja lainamäärät on myös muuttunut. Kirjaston sivuilta löytyy lisätietoa

3 kommenttia:

  1. Onko verkkokirjastoon tulossa mahdollisuus varata kirja esim. Porista toimitettavaksi Raumalle? Muiden kirjastojen kokoelmien näkyminen on hieno homma, mutta en haluaisi lähteä kirjastoon vain tilaamaan jotain kirjaa Porista, kun tämän voisi mielestäni ihan yhtä hyvin hoitaa Web-Origon kautta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Tietokantojen yhdistäminen on vielä kesken mutta mahdollisuus pyytää muiden kirjastojen niteitä tulee Web-Origoon viimeistään 1.1.2010.

    VastaaPoista
  3. Hei
    Pikkutarkkana lukijana ihmettelen, kuka tämän jutun on oikein kirjoittanut? Joku kirjaston työntekijä? Jutun suomen kieli on kyllä poikkeuksellisen vaikeaselkoista... mm.
    - lainausautomaatit toimii
    - meidän tietokannan
    - lainamäärät on muuttunut
    + muut outoudet. Ymmärrän kyllä, jos tavoitellaan puhekieltä, mutta kuitenkin... ei kukaan edes puhu noin. Tarkkuutta! :)

    VastaaPoista

Lukijat

Osallistujat